¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Foro de discusión ta todas as antiguas tierras d'a Corona d'Aragón. Fòrum de discussió per a totes les terres de l'antiga Corona d'Aragó. Fòrum de debat per totas las terras de l'antiga Corona d'Aragon.

ÍndexÍndex  GALERIAGALERIA  CercarCercar  Últimas imágenesÚltimas imágenes  Registrar-seRegistrar-se  Iniciar Sessió

Rondinaire

Nombre de missatges : 731
Registration date : 06/09/2006

Catalunya, campiona del món Empty
MissatgeAssumpte: Catalunya, campiona del món   Catalunya, campiona del món Icon_minitimeDl Oct 02, 2006 5:32 pm

Cita :
Catalunya, Campiona del Món de Curses de Muntanya

Catalunya ha revalidat aquest cap de setmana a Malàisia el títol de Campiona del Món de les Buff Skyrunner World Series, en una cursa que també ha proclamat Agustí Roc (C. Exc. Sant Boi) subcampió del món en categoria masculina i Ester Hernàndez (C. Exc. Súria) tercera en categoria femenina.

Està previst que l’expedició de la Selecció Catalana arribi el dimarts 3 d’octubre a les 14:20 hores del migdia a la terminal A de l’aeroport del Prat procedent d’Amsterdam.

Opcions en els tres títols en joc
La cursa de l'illa de Borneo (Malàisia), el 20è Mount Kinabalu Climbathon (última prova del Buff Skyrunner World Series 2006), es presentava amb la Seleccio Catalana com a candidata a aconseguir els tres títols en joc (homes, dones i per equips), si bé es cert que el d’homes i dones (Agustí Roc i Ester Hernández) no depenia només de l’actuació dels propis corredors.

On si es partia com a favorits era en la classificació per equips, on Catalunya tenia un coixí de 140 punts sobre els italians de la Val d'Aosta, únic equip que els podia prendre el títol.

Ester Hernàndez, tercera

Marcada pel fort vent que ha sacsejat l'illa, conseqüència del tifó de les Filipines, dissabte es va donar la sortida a la categoria femenina, sense saber amb certesa si finalment es podria fer tot el recorregut (20 quilometres i 4.800 metres de desnivells acumulat, amb una alçada màxima de 4100 del cim del Kinabalu), o bé s’hauria d’escurçar la cursa al refugi situat a 3300 metres, punt on finalitza la vegetació i s'inicia la part mes exposada de la cursa. Finalment es va poder disputar tota la cursa sencera.

La prova ha estat dominada des de principi a fi per l'actual rècord woman de la cursa, la corredora olímpica txeca Anna Pitchova, la qual només ha gaudit de la companyia d’Iva Milesova, la seva companya de selecció, durant els quilòmetres inicials.

La representat de Catalunya, Ester Hernàndez, ha sortit a fer la seva cursa, sabent que amb la presència de les dues corredores txeques encara es complicaven més les seves possibilitats d'aconseguir el títol. Així, la seva tàctica va consistir en què l'italiana Daniela Vasalli i l'andorrana Stefanie Jimenez no quedessin massa posicions per davant d’ella. El ritme de pujada, el fort vent i la baixa temperatura, van fer que durant els primers quilometres, Ester Hernàndez no anés massa ben col·locada.

Però a partir de la quota de 3300 metres i especialment a la baixada, Ester va començar a remuntar posicions, superant a la corredora andorrana i col·locant-se dues posicions per darrera de la corredora italiana, posició que assegurava a la corredora catalana el tercer lloc a la classificació final i uns punts molt valuosos per a la puntuació per equips.

Finalment, Ester va entrar a meta en setena posició i va poder mantenir la tercera posició a la classificació final, per darrera de l'escocesa Angela Mudge i la francesa Corinne Favre.

Agustí Roc, subcampió del món

Diumenge s'ha disputat la prova d'homes, amb la participació de tres
corredors catalans, Agustí Roc (Centre EXCTA. Sant Boi), Jessed Hernandez (C. Cientifico Exc. de Mataro) i Kiku Soler (C. Quitxalla Excursionista). L'escenari, el mateix, però amb una decoració diferent.

El dissabte, Agustí Roc va patir una lumbàlgia que posava en suspens la seva participació i en quines condicions ho podria fer. Per la seva banda, Kiku Soler, es va despertar de matinada amb una forta migranya. Per acabar-ho d'arrodonir, va ploure durant les hores prèvies i el dia es presentava amenaçant amb xàfecs tropicals.

Finalment es va poder donar la sortida i, ben aviat, Agustí Roc, el mexicà Ricardo Mejía i Jessed Hernandez van anar encapçalar la cursa, fins que, ben a prop del cim, els va atrapar el corredor local Mins Balantin, que va liderar la cursa fins a dos quilòmetres del final.

Ricardo Mejía, però, més bon corredor d'asfalt (els tres darrers quilometres són sobre aquest terreny) li ha aconseguit prendre la davantera. Per la seva part, Agustí Roc i Jessed Hernandez han fet bona part del descens junts, fins que, finalment, Agustí Roc ha marxat en busca de l'italià Fulvio Dapit (Val d'Aosta) i Jessed s’ha disputat els punts amb el també italià Marco Rusconi (també de la Val d'Aosta).

Aquestes posicions donaven ja el títol mundial a Catalunya. Kiku Soler s’ha vist obligat a abandonar la cursa als pocs quilometres d'iniciar-se, ja que la migranya, malgrat els medicaments, anava en augment. Agustí Roc ha entrat en sisena posició i Jessed Hernandez en vuitena.

Aquestes posicions col·loquen Agustí Roc en el segon lloc de la classificació final, per darrera del mexicà Ricardo Mejía i per davant de Fulvio Dapit. Jessed Hernandez ha obtingut la novena posició final, mentre que el també membre de la Seleccio Catalana, Jordi Sanchez (C. Exc. Suria), ha ocupat la desena (tres catalans en els 10 primers llocs).

Per equips, malgrat perdre alguns punts en aquesta cursa, Catalunya s'ha imposat per davant dels italians de la Val d'Aosta i dels anglesos de SAAB-Salomon.

No vull acabar la crònica sense fer menció a la resta de corredors de la Seleccio de Catalunya que han participat al Circuit Mundial, ja que sense la seva aportació aquest títol no s’hagués pogut aconseguir. Cal recordar que fins la cursa disputada a Andorra, el frec a frec amb italians i anglesos era constant, i va ser allí i a la cursa disputada a Italia (La Grigne), on Catalunya es va destacar, en bona part per la bona actuacio dels corredors mal anomenats de segona fila i que també han aguantat el tipus a les primeres curses del mundial (llàstima que, per motius obvis, no tots han pogut acompanyar-nos a Borneo).